Waar het allemaal begon

Voordat dhr. Swieringa zijn bedrijf oprichtte, werkte hij voor Friesland Coberco Butter Products (FCBP) in Noordwijk. Indertijd is hij gestart met S&K Schoonmaak en Onderhoudsservice.

Toen hij voor zichzelf begon verrichte S&K vooral werkzaamheden zo als het onderhouden van fabrieken, alsmede gevelreiniging en renovatie. Later kwam daar het reinigen van kunststof pallets bij. S&K werkt sinds haar oprichting veel voor o.a. FrieslandCampina. Na verloop van tijd heeft ons bedrijf zich gespecialiseerd in kunststof pallets, met name het reinigen en verkopen daarvan.

Het bedrijf was indertijd niet alleen in de voedingsmiddelenindustrie werkzaam, S&K werkte ook voor productiebedrijven, winkelcentra, woningbouwverenigingen en lokale overheden. Ook particulieren vielen onder de doelgroep van S&K. Naast service en kwaliteit is flexibiliteit een sleutelwoord bij S&K, wilde de klant dat er ’s avonds een klus werd uitgevoerd omdat dan de fabriek stil stond, dan was dat voor S&K geen probleem om dat uit te voeren. Dhr. Swieringa ziet dit als een pluspunt van het bedrijf. FrieslandCampina doet sinds die dag van de start van het bedrijf nog steeds een beroep op S&K Swieringa Kunststof. Niet alleen kwaliteit maar ook zeer zeker service en flexibiliteit zorgen voor een goede samenwerking met de klant.

In de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie wordt veel met kunststofpallets gewerkt. Deze pallets dienen uiteraard regelmatig grondig gereinigd te worden. Dit werd de eerste tijd handmatig afgewikkeld aan de hand van hogedrukreiniging. Sinds september 2003 is er bij S&K een wasstraat voor kunststof pallets. De wasstraat was in het bedrijfspand in Marum geïnstalleerd waardoor we snel grotere aantallen kunststofpallets konden reinigen voor bedrijven in de drie noordelijke provincies. Sinds 2004 verkoopt S&K ook nieuwe en gebruikte kunststofpallets, hiernaast worden ook nog big boxen, stapelbakken en invriesbakken in verschillende soorten verkocht.

S&K klaar voor de toekomst

Tien jaar geleden was Swieringa Kunststof nog gevestigd in een bescheiden loods. Vanaf eind 2011 is ons bedrijf gehuisvest in een modern pand op het industrieterrein de Poort. De onderneming word geleid door eigenaar Wiebe Swieringa en wordt ondersteund door een vijftiental betrokken werknemers en zijn vrouw.

De markt voor hoogwaardige voeding en farmaceutische producten groeit snel en aan de opslag en het vervoer worden steeds hogere eisen gesteld. S&K Swieringa Kunststof heeft in maart 2014 een eigen vrachtwagen aangeschaft voor het vervoer van gereed product.

Door onze werkwijze zijn we uniek in Europa. We hebben een ultramoderne, professionele wasinstallatie. De fabriek is opgedeeld in een vuile en een schone routing. De bedrijven waar wij voor werken zien dat de hygiëne omstandigheden bij ons optimaal zijn. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat moet ook wel met producenten van hoogwaardige voeding en farmaceutische producten als Friesland Campina, Nestlé, Vreugdenhil, Abbott en Teva Pharmachemie in het klanten bestand. We gebruiken water uit eigen natuurlijke bron, dat ook nog eens wordt gefilterd en gezuiverd. Zuiver water heeft een hoog reinigend vermogen. Om zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te werk te gaan zijn we voor gas en stroom bij een groene leverancier aangesloten.

S&K streeft ernaar om langdurige samenwerking met zijn klanten aan te gaan, klanttevredenheid is zeer belangrijk. Om dit te bewerkstelligen, bezoeken wij onze klanten op regelmatige basis. Samen met de klant wordt er een plan van aanpak gemaakt om het gebruik van de kunststofpallets optimaal te implementeren in de fabriek. Zo worden bijvoorbeeld de stellingen en het gebruik van de heftrucks bekeken met de bedoeling de levensduur van de kunststofpallets te verlengen. Ziet u perspectief in het reinigen of aanschaffen van kunststof pallets bij S&K Swieringa Kunststof neem dan met ons contact op.